{"type":"Vmv\\VueStorefront\\Block\\VueRaptor","title":"LCP Test","headline_type":"h1","anchor_text":"1337","offers_only":"0","use_times_bought":"TimesBought","autoscroll":"0","period":"30","raptor_module":"GetTopSellingInOwnCategory","number_of_recommendations":"12","show_out_of_stock_items":"1"}

Condado de Teon, Crianza 2016

Fra 99,00 kr.
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 135,00 kr.
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 99,00 kr.
Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
Levering 1-2 hverdage
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Spanien
Område
Ribera del Duero
Årgang
2016
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
14,00
Proptype
Kork
Druer
 100%
Serveringstemperatur
15-17°C
Serveringsforslag
Lyst kød Mørkt kød Svin
Om produktet

På nogle af de højeste marker i Ribera del Duero dyrkes relativt nyplantede Tempranillo-stokke som modsvar til områdets stigende temperaturer. Her i 900 meters højde mærkes det kontinentale klima således endnu mere ekstremt med kolde, blæsende nætter og til tider meget varme solbeskinnede dage, der dog fører lavere temperaturer med sig end i markerne nede i dalen. Uden at gå på kompromis med saft og kraft opnår den dybrøde, koncentrerede Condado de Teón derfor en frisk frugtsyre og en rank, fast struktur, der får vinen til at fremstå mere livlig og elegant end andet Ribera del Duero, vi kender til i samme prisleje.

I vinhuset er alle klaserne fuldt afstilkede, og vinen hældes så til gæring i store, lukkede tanke. Herefter følger 12 måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade og hernæst knap et års lagring i flasken inden frigivelse.

Resultatet er en dyb, rubinrød vin med en kraftfuld aroma af mørke, saftige kirsebær, brombær, frisk figen og ristede krydderier med både mokka, vanilje og læder fra fadlagringen. Smagen har en fin balance mellem intenistet og elegance. Tanninerne er faste men finpolerede, og den runde og venlige kropsfylde slutter saftigt og friskt med ansatsen fra den veltimede frugtsyre.

Condado de Teón er en seriøs men stadig drikkevenlig Crianza. Den kan nydes alene men vil vokse i selskab med mad, f.eks. retter med stegt Chorizo, grillet grønt eller braiseret gris og lam.

Vi anbefaler at servere den ved 14-16 grader i op til 10 år fra høståret.