Druerne til Gassac Classic Rosé består normalt mest af Carignan (i nogle årgange tilsætter man også en smule Grenache og Syrah), som høstes på skråninger nær landsbyen Pinet, hvor undergrunden især består af kalksten og runde aflejringssten. Mosten til Moulin de Gassac Rosé laves ved en såkaldt ”saignée” (areladning), hvor man efter nogle timer skindmaceration af de røde druer ”tapper” en del af den roséfarvede most fra. Derefter bliver mosten gæret i temperaturregulerede rustfrie ståltanke. Til sidst modnes vinen modnet i 3-4 måneder i de samme ståltanke.
Vinen har en smuk, blank, pink farve. Duften er meget umiddelbar, med især toner af jordbær. I smagen er vinen først sprød og liflig, men efter få sekunder udvikler den en god fylde og rundhed. Den slutter tør, med god frugtrighed og milde krydderier. Perfekt til f.eks. kolde buffeter med salater, diverse pålæg, grønsagstærter, pasta- eller risottoretter med skaldyr, fisk eller fjerkræ i hvid sauce.
{"type":"Vmv\\VueStorefront\\Block\\VueRaptor","title":"LCP Test","headline_type":"h1","anchor_text":"1337","offers_only":"0","use_times_bought":"TimesBought","autoscroll":"0","period":"30","raptor_module":"GetTopSellingInOwnCategory","number_of_recommendations":"12","show_out_of_stock_items":"1"}
Daumas Gassac, Moulin de Gassac, Rose 2020
Ikke på lager
Serveringsforslag
Information
| Type | Rosévin |
| Land | Frankrig |
| Område | Languedoc-Roussillon |
| Årgang | 2020 |
| Flaskestørrelse | 75 cl |
| Alkohol % | 13,00 |
| Serveringsforslag | Apéritif Fisk - lys |
Om produktet

Frankrig

