{"type":"Vmv\\VueStorefront\\Block\\VueRaptor","title":"LCP Test","headline_type":"h1","anchor_text":"1337","offers_only":"0","use_times_bought":"TimesBought","autoscroll":"0","period":"30","raptor_module":"GetTopSellingInOwnCategory","number_of_recommendations":"12","show_out_of_stock_items":"1"}

Domaine Cazes, Ego 2020

179,00 kr.
Levering 1-2 hverdage
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Frankrig
Underområde
Côtes du Rousillon Villages
Årgang
2018
Flaskestørrelse
75 cl
Dyrkning
Biodynamisk
Alkohol %
15,00
Proptype
Kork
Druer
 40%  40%  20%
Serveringsforslag
Lyst kød Mørkt kød Vildt
Om produktet

”Ego” er sammensat af 40% Grenache, 40% Syrah og 20% Mourvèdre fra biodynamiskdyrkede parceller, hvor vinstokkene er ca. 30 år gamle. Jorden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten øverst, som opmagasinerer varmen om dagen og afgiver den om natten. Klimaet er varmt, men med god afkøling fra havet – alt sammen perfekte forhold til dyrkning af områdets klassiske druesorter.

Da druesorterne modner på forskellige tidspunkter, foregår høsten og vinificeringen separat. Klaserne bliver selekteret både under plukningen og efter ankomsten til kælderen. Druerne er 100% afstilket, inden de bliver skånsomt knust og sat til gæring på temperaturregulerede ståltanke, ved hjælp af deres egne gærceller. Flere daglige omrøringer af vinen og bærmen foretages i de fire uger, gæringen varer. Efter presningen og en naturlig bundfældning modnes vinen i 12 mdr på ståltanke og yderligere i 18 mdr efter aftapning.

”Ego” er absolut i den klassiske Roussillon-stil, med en mørk, blank, rubinrød farve og flotte aromaer af modne bær, krydderier (bl.a. peber) og bitter chokolade. Smagen er kødfuld, med nuancer af kirsebær, brombær, engelsk lakrids og igen sort peber. Man kan fornemme en god tannin til sidst, som sikrer vinen et langt modningspotentiale, men den giver allerede meget fra sig i sin ungdom. En både vellavet og meget imponerende vin! Lige til at nyde sammen med de bedste middelhavsinspirerede kød- og vegetarretter med krydderurter, tomater, hvidløg, men også til grillet eller stegt lam, okse eller kalv. Prøv den også til vildt.