En af Bourgognes vigtigste jordbesiddere
I 1859 grundlagde Louis Henri Denis Jadot sin vinvirksomhed. På dette tidspunkt havde Jadot-familien allerede sublime jordbesiddelser, blandt andet den legendariske 1. Cru Clos des Ursules i Beaune. I årene siden er der løbende føjet marker til, og i dag ejer Louis Jadot over 150 hektar af de fineste vinmarker, og er således et af Bourgognes betydeligste Domaines. Kvaliteten har altid haft øverste prioritet hos Louis Jadot. I Robert Parkers bog, The World’s Greatest Wine Estates, udpeges Bourgognes tretten bedste producenter. Kun én af produ-centerne ligger i Beaune – og det er Louis Jadot.
Domaine Ferret - juvelen i Pouilly-Fuissé
I 2008 købte Louis Jadot, det 18 ha. store og højt estimerede Domaine J. A. Férret i Pouilly-Fuissé. Domainet har nogle af de mest velplacerede marker i appellationen. ”..Det er en fantastisk ejendom, og vi har været heldige at få muligheden for at købe Domaine Férret..”, siger Jadots Pierre-Henry Gagey. ”..med købet af denne juvel, har Louis Jadot nu en ejendom, der på fantastisk vis komplementerer vore besiddelser i Côte d’Or og Château des Jacques og Château de Lumières i hhv. Moulin à Vent og Morgon..” Domaine Ferret er grundlagt i 1840 og var blandt de allerførste i Mâconnais, der begyndte at tappe sine egne vine for ca. 60 år siden. Domaine Ferret nyder stor anseelse, som det formentlig bedste Domaine i Pouilly-Fuissé. Ny vinificateur, er den unge, talentfulde Audrey Braccini, der glæder sig yderligere til at raffinere. Basen er jo mildest talt i orden, som hun siger.
Ferrets Pouilly-Fuissé Les Ménétrières
Les Ménétrières marken befinder sig på en sydøstvendt skråning, lige nord for byen Fuissé. Domaine Ferret regner den som en ”Hors Classe” - hvilket betyder ”uden for klassen” - altså en uofficiel Grand Cru. Jordbunden er her af en type, der lokalt er kendt som ”dalle nacrée” og minder meget om, hvad vi kan finde i Puligny-Montrachet, der i parentes bemærket huser de fineste hvide Grands Crus i Bourgogne! Druerne håndhøstes og håndsorteres inden de presses så skånsomt som muligt. Mosten klares ved tyngdekraftens hjælp, hvorefter gæringen finder sted på fade, hvoraf 20 % er helt nye. Kun den bedste del af høsten tappes som Les Ménétrières ”Hors Classe”. En fantastisk rig, koncentreret og fyldig hvidvin med en race, klasse og mineralitet, der uden videre tåler sammenligning med ofte tre til fire gange dyrere Grands Crus fra Côte d’Or.


