{"type":"Vmv\\VueStorefront\\Block\\VueRaptor","title":"LCP Test","headline_type":"h1","anchor_text":"1337","offers_only":"0","use_times_bought":"TimesBought","autoscroll":"0","period":"30","raptor_module":"GetTopSellingInOwnCategory","number_of_recommendations":"12","show_out_of_stock_items":"1"}

Gaja, Conteisa Barolo 2014

Før 2.299,00 kr. 1.915,00 kr.
Ikke på lager
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Barolo
Årgang
2014
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
14,00
Proptype
Kork
Druer
 100%
Serveringsforslag
Mørkt kød Oste - kraftige Vildt Vildt (fugle)
Om produktet

Conteisa parcellen (6,08 Ha) blev købt af Angelo Gaja i 1995, som er en del af vinmarken Cerequio i La Morra kommunen i distriktet Barolo. Conteisa ligger i en højde af ca. 300 m. og vender mod syd. Navnet Conteisa betyder ”tvist” på italiensk og skyldes, at netop denne parcel i mange år var årsag til en tvist (løst i 1275!) mellem kommunerne Barolo og La Morra om tilhørsforholdet til disse kommuner.

Conteisa Barolo er lavet på 100% Nebbiolo. Det er Gajas ønolog Guido Rivella, som har ansvaret for dyrkningen og vinificeringen af denne vin. Gæringen foretages i ståltanke. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen først modnet 24 mdr. på små fade (225 l.) og derefter i 12 mdr. på store klassiske træfade.

I Conteisa finder man alle dyder for Cerquios specielle ”terroir” med masser af karakter, intensitet og kompleksitet. I den intense og sødmefulde duft finder man nuancer af blommer, solbær, lakrids, tjære og krydderier. I smagen er vinen ligeledes meget sammensat med en god balance mellem styrke og finesse.

Det er en vin, som fortjener en iltning på karaffel, og her vil man opleve, at dybden og fedmen kommer mere frem i vinen. Conteisa Barolo vil egne sig fint til fuglevildt, til rådyr, til lammekød eller til en god ret med oksekød.