{"type":"Vmv\\VueStorefront\\Block\\VueRaptor","title":"LCP Test","headline_type":"h1","anchor_text":"1337","offers_only":"0","use_times_bought":"TimesBought","autoscroll":"0","period":"30","raptor_module":"GetTopSellingInOwnCategory","number_of_recommendations":"12","show_out_of_stock_items":"1"}

Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, En Travertin 2019

219,00 kr.
Ikke på lager
Serveringsforslag
Information
Type
Hvidvin
Land
Frankrig
Område
Loire
Underområde
Pouilly-Fumé
Årgang
2019
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
13,00
Proptype
Kork
Druer
 100%
Serveringsforslag
Fisk - lys Fjerkræ Skaldyr
Om produktet

Pouilly-Fumé ligger ved Loire-flodens østlige bred og viser typisk Sauvignon Blanc-druen fra sin mere feminine side, sammenholdt med Sancerre. Pouilly-Fumé er kendt for sine krudtrøgs aromaer – især de vine der kommer fra vinstokke dyrket i kalkstensholdige jorde. Druerne til Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, En Travertin kommer fra skråningerne ved Saint-Andelain, hvor vindyrkning kan spores helt tilbage til Romerrigets storhedstid. Jordbunden består af hårde, stribede kalkstensstykker – deraf navnet Travertin, der er en medvirkende årsag til vinens mineralitet, finesse og friskhed.
Efter presningen hviler juicen 24 timer inden gæringen igangsættes ved 15-18 grader, og vinen lagrer efterfølgende fire måneder på sit bundfald inden aftapning. Vinen er relativt koncentreret for en Pouilly-Fumé, med citrusfrugter og hvide blomster, men ikke uden både elegance, finesse og en stram mineralitet.
Skaldyrsretter og hvid fisk er oplagte ledsagere, ikke at forglemme den lokale gedeost; Crottin de Chavignol.

Frankrig