{"type":"Vmv\\VueStorefront\\Block\\VueRaptor","title":"LCP Test","headline_type":"h1","anchor_text":"1337","offers_only":"0","use_times_bought":"TimesBought","autoscroll":"0","period":"30","raptor_module":"GetTopSellingInOwnCategory","number_of_recommendations":"12","show_out_of_stock_items":"1"}

Marques de Murrieta, Castillo Ygay 2009

Fra 2.029,75 kr.
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 2.598,00 kr.
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 2.029,75 kr.
Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
Levering 7-8 hverdage
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Spanien
Område
Rioja
Årgang
2009
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
14,00
Proptype
Kork
Serveringsforslag
Lyst kød Mørkt kød Oste - kraftige Vildt
Om produktet

En af Spaniens mest ikoniske vine på højde med vine som f.eks. Vega Sicilia, Pingus og El Pisón.

Grundlaget er vinmarken La Plana i næsten 500 meters højde; hvor gamle tempranillo- og mazuelo- (carignan-)stokke vokser i porøs jordbund, der hovedsageligt består af kalk. I 2009 bestod blendet af Tempranillo (81%) og hele 19% Mazuelo, der er høstet på forskellige tidspunkter og derfor også vinificeret seperat. Tempranillo har således ligget 28 måneder i amerikanske egetræsfade, mens Mazuelo har fået 28 måneder i franske egetræsfade.

Herefter er vinene blandet og lagret 6 måneder i store cementkar, og efter aftapningen har vinen ligget minimum 3 år i flasken inden frigivelse.

9 år gammel ved frigivelse og alligevel ufattelig ung at gå til: Farven er stadig mørk med en klar violet kant. Efter lidt tid i glasset åbner duften op med et væld af nuancer af bl.a. kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og bagt appelsinskal.

Smagen har en balance som få vine, alle vinens elementer sidder præcist hvor de skal. Pakket med mørk og krydret sødmefuld frugt, fornem frisk syre og helt fine tanniner i eftersmagen. En vin i perfekt harmoni!

Ygay er en nærmest udødelig vin. Alle, der har smagt gamle årgange, ved, at den snildt holder 40-50 år og blot udvikler en endnu større kompleksitet og rundhed som tiden skrider frem. Nydes den imidlertid i sin ungdom, anbefaler vi at hælde den på karaffel til 1-2 timers iltning før servering ved 15-16 grader.