{"type":"Vmv\\VueStorefront\\Block\\VueRaptor","title":"LCP Test","headline_type":"h1","anchor_text":"1337","offers_only":"0","use_times_bought":"TimesBought","autoscroll":"0","period":"30","raptor_module":"GetTopSellingInOwnCategory","number_of_recommendations":"12","show_out_of_stock_items":"1"}

Pazo Barrantes, Albarino 2018

Fra 165,00 kr.
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 199,00 kr.
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 165,00 kr.
Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
Levering 1-2 hverdage
Serveringsforslag
Information
Type
Hvidvin
Land
Spanien
Område
Galisien
Underområde
Rias Baixas
Årgang
2018
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
13,00
Proptype
Skruelåg
Druer
 100%
Serveringsforslag
Apéritif Fisk - lys Skaldyr
Om produktet

På Pazo de Barrantes dyrker man udelukkende druen Albariño og man producerer kun en hvidvin, udelukkende lavet på slottets egne druer i Rias Baixas.

Høsten foregår normalt fra starten til midten af september. Druerne er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning under transport og dermed oxydering.

I kælderen bliver druerne skånsom og delvis afstilket og derefter presset ved lav tryk i luftpresse. På denne måde kan man ekstrahere så meget aroma og smag fra druerne som muligt. Mosten bliver gæret i rustfrie ståltanke på 165 hl. med en temperatur på 14-16 grader. Det betyder en ret lang gæring på 30-40 dage, som på denne måde giver vinen en utrolig frugtintensitet og en sjælden kompleksitet. Til sidst får vinen lov at bundfælde sig naturligt på ståltank i fem måneder inden aftapning, normalt i marts efter høstårgangen.

Det er Tirso Monteagudo som har ansvaret for dyrkningen af druerne på de 12 ha. vinmarker og den Rioja-født ønolog Maria Vargas (1971) som står for vinificeringen.

Albariño fra Pazo de Barrantes har en flot gylden-grønlig farve. I duften er vinen meget aromatisk med nuancer af melon, citrusfrugter og en meget lækkert mineralsk karakter. Smagen er både fed, velouragtig men også frisk og ren med afdæmpede eksotiske nuancer i retning af passionsfrugt og grape.

Serverer den til skaldyr – gerne østers – og til retter med dampet eller grillet fisk.

Spanien