{"type":"Vmv\\VueStorefront\\Block\\VueRaptor","title":"LCP Test","headline_type":"h1","anchor_text":"1337","offers_only":"0","use_times_bought":"TimesBought","autoscroll":"0","period":"30","raptor_module":"GetTopSellingInOwnCategory","number_of_recommendations":"12","show_out_of_stock_items":"1"}

Planeta, Frappato Vittoria DOC 2016

179,00 kr.
Levering 4-5 hverdage
Information
Wine Enthusiast Point
90
Type
Rødvin
Land
Italien
Område
Sicilien
Årgang
2016
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
13,00
Proptype
Kork
Druer
 100%
Serveringsforslag
Pasta & Pizza
Om produktet

Planetas Frappato, Vittoria DOC er en ny vin for Planeta og blev produceret på gården for første gang i 2013. Vinen er lavet på ren Frappato, som dyrkes i begrænsede mængder på marken Mogli i Acate (Ragusa), og vinificeres på vingården Dorilli. Næsten hele området, som producerer Vittoria, er meget sandholdigt med en blanding af skalaflejringer (kalk) og rødt sand på overfladen. I en dybde på ca. 90 cm. ligger et dybt lag af 'tufa' (tuf), som er perfekt til at forsyne vinstokkene med den rigtige mængde vand.

Efter afstilkning og macerering bliver druerne gæret i 150 hl. ståltanke. Da vinen kun produceres i små mængder, bliver druerne skånsom presset i en mindre vandret presse. Efter fuldendt malolaktisk gæring er vinen modnet kort på ståltanke indtil aftapning (normalt i marts).Vinen har en flot, rubinrød farve. Den er meget umiddelbar og aromatisk i duften, med nuancer af vilde roser, violer og let røgede toner. I munden er Frappato frugtrig og charmerende med sprøde og appetitvækkende nuancer. Det er en vin, som har god harmoni mellem tørhed, frugtsødme, struktur og alkohol.

Server Planeta Frappato til klassiske italienske pastaretter, pizza, cheeseburgers eller gratinerede retter. Også perfekt til grønsagsretter. Den bør ikke serveres for varm - gerne omkring 14-16 grader.