{"type":"Vmv\\VueStorefront\\Block\\VueRaptor","title":"LCP Test","headline_type":"h1","anchor_text":"1337","offers_only":"0","use_times_bought":"TimesBought","autoscroll":"0","period":"30","raptor_module":"GetTopSellingInOwnCategory","number_of_recommendations":"12","show_out_of_stock_items":"1"}

Rivetto, Barbera Zio Nando 2016

Fra 255,00 kr.
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 279,00 kr.
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 255,00 kr.
Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
Levering 1-2 hverdage
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Barbera d'Alba
Årgang
2016
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
14,50
Proptype
Kork
Druer
 100%
Serveringsforslag
Fjerkræ Fjerkræ (på grillen) Lyst kød Pasta & Pizza
Om produktet

Barbera-druerne til denne vin kommer fra en vinmark nær Sinio, kun få kilometer fra vingården. Ca. 30% af vinstokkene er plantet i 1944, de andre løbende siden. Ud over en dyrkning efter økologiske principper siden 2011, foretager man altid en skrap selektering af klaserne først på sommeren, hvor druerne får deres røde farve. Undergrunden her består af en klassisk blanding af ler, sand og kalk, som er perfekt til Barbera-druen.

Høsten foregår manuelt, og efter en afstilkning og en masning ved ankomsten til kælderen, gennemgår druerne en kølig skindmaceration i 8-10 dage, efterfulgt af en spontan gæring (med druernes egen gærkultur) og en malolaktisk gæring. Vinen er derefter modnet i 18 mdr. på 30 hl. træfade fra Slavonien, Ungarn og Schweiz og til sidst på franske egefade af 225 l. Vinen er desuden modnet i min. 6 måneder på flaske inden frigivelse.

Vinmarken nær Sinio vender mod vest og giver derfor altid meget aromatiske, frugtrige og delikate vine og denne Barbera dAlba er ingen undtagelse. Den har en flot, blank rubinrød farve. Duften er umiddelbar, med nuancer af hindbær og blommer. I smagen kommer der en smule mørkere toner af chokolade, blåbær og en lidt lakrids samt krydrede, sødmefulde og ret komplekse nuancer. Eftersmagen virker delikat og nuanceret med sprøde toner af kirsebær, appelsinskal og med en god tannin. Det er en meget harmonisk og fyldig vin en fantastisk repræsentant for Barbera-druen. Server den f.eks. til retter med svinekød, fjerkræ eller kalv og til hvid- eller rødskimmeloste.